Sivut

tiistai 21. helmikuuta 2012

Helmikuinen laskiaistervehdys lukijoille!

Pari viikkoa sitten järjestettiin Hämeenkosken Seuralassa kyläilta, joka oli osa "Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin" -hanketta. Seuraavassa lyhyt kertaus hankkeesta:
 
"Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin -hanke on kohdennettu Päijät-Hämeen maakunnan kylien asukkaille, maaseudun yhteisöille, yhdistyksille ja yrityksille. Hankkeen aikana luodaan päijäthämäläisiin kyliin edellytyksiä kylämatkailulle hyödyntämällä perinteitä ja paikalliskulttuuria sekä tekemällä maisemasta ja luonnosta monipuolinen vetovoimatekijä. Kylämatkailun edellytyksiä lisätään muun muassa suunnittelemalla kyliin kylä- ja kulttuuri- tai maisemapolkuja, kalastusmatkailutuotteita ja kylätapahtumia. Tavoitteena on myös lisätä asumisviihtyisyyttä, säilyttää ja hoitaa kulttuurimaisemaa sekä edistää luonnon monimuotoisuutta."

 (Lisätietoja löytyy ProAgria Hämeen sivuilta.)

Putulan kulmilla voitaisiin taas heräillä talviunilta ja pohdiskella voitaisiinko täällä hyödyntää hanketta, ja tehdä jotakin kylien viihtyisyyden eteen. Hanketta voidaan hyödyntää ainakin Putulan kirjaston "Sulosaari-projektissa" ja mahdollisesti Hyrkkälän veneenlaskupaikan kunnostamisessa. Olisiko muita ideoita hankkeen hyödyntämiseen?? luontopolku...laavu...kierrätyspiste...joita joku joskus kyläsuunnitelmakyselyissä ehdotti...
Tarvittaisiin kuitenkin aktiivisia ihmisiä mukaan hankkeeseen, jotta jotain saataisiin toteutettua.

Samaisessa kyläillassa muistuteltiin kyliä kyläsuunnitelmien tekemisestä/päivittämisestä. Putulankulman kyläsuunnitelman tekemisestä on jo kulunut reilu vuosikymmen. Nyt olisikin taas aika tutkailla vanhaa kyläsuunnitelmaa (sen voi tehdä esim. putulan kirjaston kotisivujen kautta: http://www.phnet.fi/kylat/putula/kylasuunnitelma.htm) ja miettiä mitä suunnitelmasta on toteutunut ja mitä vielä voitaisiin toteuttaa!!

Jos jollain  on ideoita näihin juttuihin liittyen, niitä voisi lähettää vaikka Putulan kirjaston sähköpostiosoitteeseen: putulan.kirjasto@gmail.com

Hyvää kevättalven jatkoa!