Sivut

perjantai 20. tammikuuta 2012


Putulan kirjasto on avoin, yksityinen kirjasto. Kirjaston juuret ovat  yli 100 vuoden takaa. Alunperin Lukutupayhdistys perustettiin jo 1898 kylän toimeliaiden isäntien ja emäntien toimesta. Alkuvuosina lukutupayhdistys vastasi kirjaston toiminnasta, sitten Nuorisoseura ja viimein Koski Hl:n kunta otti kirjaston hoitoonsa.

Kunnan lopetettua kunnallisen sivukirjaston joulukuussa 1988. Kyläläiset suuttuivat ja perustivat jo seuraavan vuoden helmikuussa uuden kirjaston.  Kirjaston ylläpidosta vastaamaan perustettiin Putulan kirjasto- ja kotiseutuyhdistys ry eli PKKY ry.  Sen tehtävänä on edistää, tukea ja ylläpitää Hämeenkosken kunnan pohjoisten kylien alueella kirjastotoimintaa ja kotiseututyötä. Putulan kirjasto- ja kotiseutuyhdistyksen ylläpitämä Putulan kirjasto avattiin 200 kirjan ja talkootyön voimin elokuussa vuonna 1989. Nykyisin kirjoja on yli 11 000.
 
Putulan kirjasto- ja kotiseutuyhdistyksestä on muodostunut Putulankulman kylien sisäisen vireyden kokoaja ja ylläpitäjä. Yhdistys on kerännyt toimintansa aikana myös kirjallista ja kuvallista historiallista aineistoa kylistä. Materiaalista on mahdollisuus työstää tulevaisuudessa Putulankulman vaiheista kertova kylähistoria.
 
 PKKY ry:n tehtävä ja tarkoitus: Kirjojen lainaaminen, kirjojen kaksoiskappaleiden myynti, kotiseututyö
 

Kirjasto sijaitsee vanhan kivinavetan parvelle rakennetuissa kirjastotiloissa.